Фінальне засідання щорічної студентської наукової конференції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

19.04.2024

18 квітня в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулося фінальне засідання щорічної студентської наукової конференції. Загалом у заході взяли участь 16 студентів з різних факультетів та інститутів університету.

Особливу увагу молодих науковців привернув виступ Ратміра Турчанінова, студента 5 курсу факультету іноземних мов. У секції «Гуманітарні науки» він представив своє дослідження на тему ефективності машинного перекладу на основі штучного інтелекту у порівнянні з традиційним людським перекладом літературних творів.

Це дослідження важливе для розуміння потенціалу і меж штучного інтелекту в області перекладу, зокрема в аспектах, де важлива не лише граматична точність, а й передача емоцій та стилістичних особливостей тексту.

Наукова робота Турчанінова викликала жваві обговорення серед учасників конференції, відкривши нові перспективи для подальших досліджень у цій галузі.